Bra valpfoder för känslig mage

Det finns en rad saker du kan göra för att hjälpa din valp med känslig mage att må bättre. Överväg först att byta till ett bra valpfoder som är speciellt framtaget för valpar med känslig mage. Dessa foder är i allmänhet lättare att smälta och kan hjälpa till att lindra vissa av de symtom som din valp upplever.

Se dessutom till att ge din valp mycket vatten att dricka under hela dagen. Det hjälper dem att hålla sig hydrerade och kan också hjälpa till med eventuella matsmältningsproblem.

Försök slutligen att ge din valp flera små måltider under dagen i stället för en stor måltid. Detta hjälper deras mage att hantera maten bättre och kan minska en del av det obehag de känner. Att blöta valpens foder hjälper även till med käsnsliga magar

valpar känslig mage

Varför har vissa valpar känsliga magar?

Valpar med känslig mage kan få problem med matsmältningen, inklusive kräkningar och diarré. Orsaken till en känslig mage kan vara svår att fastställa, men kan bero på allergier mot valpfoder, intolerans eller andra hälsotillstånd.

Det finns några möjliga förklaringar till varför vissa Valpar har känslig mage. En möjlighet är att de har födoämnesallergier eller intolerans. Vanliga allergener för hundar är vete, majs, soja och kyckling. En annan möjlighet är att hunden har ett underliggande hälsotillstånd som gör att magen är känslig. Det kan handla om tillstånd som inflammatorisk tarmsjukdom eller pankreatit.

Om din valp har en känslig mage är det viktigt att kontakta din veterinär för att fastställa orsaken.

De kan rekommendera en speciell diet eller andra behandlingsalternativ. I vissa fall kan känsliga magar hanteras genom enkla kostförändringar, t.ex. genom att undvika vissa livsmedel eller ge mindre måltider oftare. Om orsaken är ett underliggande hälsotillstånd kan dock en mer intensiv behandling vara nödvändig.

Vad ska du ge din hund om den har en känslig mage?

Det första steget är att identifiera vad, om något, som utlöser din hunds magkänslighet. Det kan vara en viss ingrediens i deras mat, eller så kan det vara något de ätit utomhus. När du har identifierat den utlösande faktorn kan du börja leta efter foder som inte innehåller den ingrediensen. Om du inte är säker på vad utlösaren är kan du alltid försöka byta till en annan proteinkälla och se om det gör skillnad.

Att utfodra en hund med känslig mage behöver inte vara svårt. Genom att identifiera den utlösande faktorn och byta till ett foder som inte innehåller den ingrediensen kan du hjälpa din lurviga vän att må bättre på nolltid. Det finns också specialfoder som är särskilt framtaget för hundar med känslig mage. Man kan även testa organiskt valpfoder om det fungerar bättre.

Diarré hos valpar

Diarré hos valpar är vanligtvis inget att oroa sig för. I de flesta fall orsakas den av saker som byte av foder eller att hunden äter något som har stört dess tarmflora. Men om din valp har svår diarré eller visar andra tecken på sjukdom är det bäst att ta med den till veterinären för att en undersökning. Valpar kan snabbt bli uttorkade, så det är viktigt att hålla ett öga på dem och se till att de dricker tillräckligt med vatten. Om din valp visar tecken på uttorkning, som till exempel nedsänkta ögon eller torrt tandkött, ska du ta den till veterinären omedelbart. Diarré kan också vara ett tecken på allvarligare underliggande hälsoproblem, så det är alltid bäst att vara försiktig och låta din valp bli undersökt av ett proffs om du är orolig.

Hur förebygger man att valpen inte blir lös i magen?

Ett av de bästa sätten att förhindra att din valp blir lös i magen är att ge den en balanserad och näringsriktig kost. En hälsosam kost hjälper till att hålla deras matsmältningssystem i funktion och bidrar också till att stärka deras allmänna immunitet.

Förutom en hälsosam kost bör du också se till att din valp alltid har tillgång till rent vatten. Bristande vätsketillgång kan leda till olika gastrointestinala problem, så det är viktigt att hålla din valp välhydrerad på dagligen.