Bra valpfoder för känslig mage

Det finns en rad saker du kan göra för att hjälpa din valp med känslig mage att må bättre. Överväg först att byta till ett bra valpfoder som är speciellt framtaget för valpar med känslig mage. Dessa foder är i allmänhet lättare att smälta och kan hjälpa till att lindra vissa av de symtom som din valp upplever.

Se dessutom till att ge din valp mycket vatten att dricka under hela dagen. Det hjälper dem att hålla sig hydrerade och kan också hjälpa till med eventuella matsmältningsproblem.

Försök slutligen att ge din valp flera små måltider under dagen i stället för en stor måltid. Detta hjälper deras mage att hantera maten bättre och kan minska en del av det obehag de känner. Att blöta valpens foder hjälper även till med käsnsliga magar

Varför har vissa valpar känsliga magar?

Valpar med känslig mage kan få problem med matsmältningen, inklusive kräkningar och diarré. Orsaken till en känslig mage kan vara svår att fastställa, men kan bero på födoämnesallergier, intolerans eller andra hälsotillstånd.

Det finns några möjliga förklaringar till varför vissa Valpar har känslig mage. En möjlighet är att de har födoämnesallergier eller intolerans. Vanliga allergener för hundar är vete, majs, soja och kyckling. En annan möjlighet är att hunden har ett underliggande hälsotillstånd som gör att magen är känslig. Det kan handla om tillstånd som inflammatorisk tarmsjukdom eller pankreatit.

Om din valp har en känslig mage är det viktigt att kontakta din veterinär för att fastställa orsaken.

De kan rekommendera en speciell diet eller andra behandlingsalternativ. I vissa fall kan känsliga magar hanteras genom enkla kostförändringar, t.ex. genom att undvika vissa livsmedel eller ge mindre måltider oftare. Om orsaken är ett underliggande hälsotillstånd kan dock en mer intensiv behandling vara nödvändig.