Vilken är den bästa kattmaten?

Det finns många olika typer av kattfoder på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för din katt. Djuria.se kan hjälpa dig att hitta det bästa kattfodret för din katt baserat på deras individuella behov.

Bästa Kattmaten & Kattfoder 2022

Det kan vara svårt att välja den bästa kattmaten till din kattvän. Med så många alternativ på marknaden är det svårt att veta vilket som är rätt för din katt. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig.

Vi har gjort research och sammanställt en lista över det bästa kattfodret för 2022. Oavsett om duu letar efter våtfoder, torrfoder eller en kombination av båda har vi allt du behöver.

bästa kattmaten

Så här våra bäst i test lista för kattmat & kattfoder 2022

1. Orijen Cat & Kitten

Orijen Cat & Kitten är ett spannmålsfritt foder av hög kvalitet som ger din katt eller kattunge de näringsämnen de behöver för att växa och trivas. Orijen-foderet är tillverkat av färska, lokala ingredienser och är formulerat för att tillgodose katter och kattungars unika näringsbehov. Orijen är spannmålsfri och fullproppad med protein för att hjälpa din katt eller kattunge att bygga upp starka, magra muskler. Orijen-foder är också rikt på omega-3- och omega-6-fettsyror för att stödja en frisk hud och päls. Orijen Cat & Kitten är ett näringsrikt foder som hjälper din katt eller kattunge att växa upp till en frisk och lycklig vuxen.

Orijen Cat & Kitten

2. Latz kattmat 44-pack

Om du har många katter, eller om du bara vill vara förberedd, är detta 44-pack med Latz-kattmat ett bra alternativ. Det är prisvärt och räcker ett bra tag. Dessutom kommer dina katter att älska smaken!Det är två smaker att välja mellan: kyckling och tonfisk. Varje förpackning innehåller 22 påsar av varje smak, så att dina katter kan njuta av en mängd olika smaker.Latz kattfoder är tillverkat av högkvalitativa ingredienser och är 100 % naturligt. Dessutom är det spannmålsfritt och innehåller inga konstgjorda färg- eller smakämnen. Så du kan vara säker på att dina katter får bästa möjliga näring.

Detta 44-pack med Latz-kattmat är ett bra alternativ för dem som har flera katter eller för alla som vill vara förberedda. Det är överkomligt prissatt och räcker ett bra tag. Dessutom kommer dina katter garanterat att älska smaken! Det finns två smaker att välja mellan: kyckling och tonfisk. Varje förpackning innehåller 22 påsar

44-pack med Latz-kattmat

3. Active & Sterilized Lamb Grain Free

Sterilized Lamb Grain Free är ett högkvalitativt foder som ger alla näringsämnen som din hund behöver för en hälsosam kost. Det är gjort med äkta lammkött och grönsaker och är spannmålsfritt för att ge din hund en näringsrik måltid. Det här fodret finns också i en mängd olika smaker, så du kan välja den som din hund kommer att älska mest. Active & Sterilized Lamb Grain Free är ett komplett och balanserat foder som är perfekt för alla livsstadier. Det finns även i en valpformel för att hjälpa din valp att växa upp till en hälsosam vuxen hund.

Active & Sterilized Lamb Grain Free

4. HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult Kattfoder med Kyckling

Hill’s Science Plan Sterilised Cat är ett komplett och balanserat foder för unga vuxna katter. Det är gjort med kyckling av hög kvalitet och innehåller inga konstgjorda färg- eller smakämnen. Fodret är formulerat för att tillgodose behoven hos steriliserade katter och hjälper till att bibehålla deras hälsa i urinvägarna. Hill’s Science Plan Sterilised Cat finns i en påse på 1,5 till 15 kg.

Young Adult Sterilised Cat torrfoder med kyckling

5. Royal Canin Sterilised 37 2kg

Royal Canin Sterilised 37 är ett komplett foder för vuxna katter som har steriliserats. Det hjälper till att minska uppbyggnaden av tandsten på din katts tänder och innehåller också alla näringsämnen som de behöver för att hålla sig friska och glada.

Det här fodret är utformat för att bibehålla din katts idealvikt och innehåller en hög nivå av protein för att hjälpa den att bibehålla sin muskelmassa. Det har också ett reducerat kaloriinnehåll för att hjälpa till att förhindra viktökning. Royal Canin Sterilised 37 är ett komplett och balanserat foder som håller din steriliserade katt frisk och glad.

Royal Canin Sterilised 37 2kg

6. Mjau Kattmat Kyckling

Mjau kattfoder torr kyckling är en komplett och balanserat foder för vuxna katter. Det innehåller kyckling, fisk och grönsaker som ger alla näringsämnen som din katt behöver för att hålla sig frisk och aktiv. Det här fodret är också spannmålsfritt och innehåller inga konstgjorda konserveringsmedel eller smakämnen.Din katt kommer att älska smaken av Mjau.

Mjau kattmat bäst i test 2022. Det här torrfodret har utformats särskilt för att ge din katt alla näringsämnen som den behöver, och det fick också höga poäng i oberoende tester. Så om du letar efter det bästa möjliga alternativet för din kattvän är mjau rätt väg att gå.

 

Mjau Kattmat Kyckling

Den bästa kattmaten behöver inte vara dyr

Det finns en vanlig missuppfattning att det bästa kattfodret alltid är det dyraste. Men det är inte nödvändigtvis sant! Det finns gott om bra och prisvärda alternativ där ute.

Så vad gör ett bra kattfoder till ett bra kattfoder? Först och främst ska det vara näringsrikt och ge din katt alla viktiga näringsämnen som den behöver för att hålla sig frisk. Det ska också vara välsmakande och innehålla ingredienser som din katt faktiskt tycker om att äta.

Prisvärdighet är också en viktig faktor. Du vill inte spendera mer på kattmat än vad du rimligen har råd med, men du vill inte heller snåla på kvaliteten. Det finns gott om bra kattfoder som inte är för dyrt.

.

Hur valde vi ut den bästa kattmaten i vår topplista

När det gäller att hitta det bästa kattfodret finns det några saker du måste ta hänsyn till. Det första är vilken typ av mat din katt föredrar. Vissa katter föredrar torrfoder medan andra föredrar våtfoder. Vi utförde experiment för att ta reda på vad katter tycker bäst om för kattmat.

Vi tittade ingredienserna i kattfodret. Vissa katter är allergiska mot vissa ingredienser, så du måste se till att maten du väljer inte innehåller några av dessa allergener. Vi tittade på ingrediensförteckningarna för alla kattfoder vi kunde hitta och eliminerade alla som innehöll allergener.

Vi tog också hänsyn till kattmatens näringsvärde. Katter behöver en viss mängd protein, fett och andra näringsämnen i sin kost. Vi jämförde näringsinnehållet i alla kattfoder som vi hittade och valde ut det som gav mest näringsämnen.

Slutligen tittade vi på priset på kattfodret. Vi ville hitta ett kattfoder som var prisvärt men som också gav ett bra värde för pengarna. Vi jämförde priserna på alla de kattfoder vi hittade och valde det som gav bäst värde.

Vi hoppas att den här informationen hjälper dig att välja den bästa kattmaten till din eller dina katter.