Bästa Hundmaten & Hundfodret 2023 » Bäst i test

Bästa Hundmaten online! Letar du efter det bästa hundmaten för din hund? Sök inte längre än djuria.se. Vi jämför hundmat online, foderalternativ för hundar i alla åldrar, raser och storlekar. Vi har även en lista på bäst i test.

Bästa Hundmaten & Hundfodret
  1. Orijen Dog Orginal

  2. Carrier Regular

  3. Royal Canin Medium Adult

  4. Purina Pro Plan

  5. Allergen Management Plus COD-HY

  6. Dog Grain Free Singles Lamb All Breed

Som djurägare vill du ha den bästa hundmaten ör din pälsbeklädda vän. Men med alla olika typer av hundfoder på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja. På djuria.se gör vi det enkelt att hitta det perfekta fodret för din hund.

Så oavsett om du letar efter bästa torrfodret, våtfoder eller något däremellan har vi följande alternativ tillgängliga:

Hitta bästa hundmaten online

Det finns några saker att tänka på när du väljer bäst hundmat online på nätet.

Läs sedan recensioner på hundmat online för att få en uppfattning om vad andra djurföräldrar tycker om det foder du överväger. Slutligen, se till att du köper från ett välrenommerat företag med god kundservice. Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att hitta det bästa hundfodret för din pälsbeklädda vän. Och vi har gjort jobbet åt dig med vår bäst i test lista.

När det gäller att hitta det bästa hundfodret finns det några saker du bör tänka på. Först och främst måste du ta hänsyn till din hunds individuella behov. Olika raser har olika kostkrav, det är därför viktigt att välja ett foder som är framtaget för din hunds specifika behov. När du har hittat några alternativ som verkar passa bra är det dags att göra lite efterforskningar.

bästa hundfoder 2023 Topp lista

1. Orijen Dog Orginal
Orijen Dog Original

Om du letar efter den bästa hundmaten för din hund, så leta inte längre än till Orijen . Detta foder är tillverkat av färsk kyckling, kalkon och vildfångad fisk och är skräddarsytt för hundens behov för att hjälpa dem att bibehålla en hälsosam fysik och livsstil. Det höga proteininnehållet i det här fodret ger en komplett bas av alla näringsämnen och ger din hund den energi den behöver för att leva ett aktivt liv.

Fördelarna med Orijen hundfoder
Det finns många fördelar med att utfodra din hund med Orijen Dog Foods. Den första är att fodret är tillverkat av färska, helt naturliga ingredienser. Det innebär att fodret är fritt från konstgjorda konserveringsmedel, smakämnen och färgämnen. Dessutom är fodret rikt på protein, vilket är viktigt för att upprätthålla en hälsosam vikt och en aktiv livsstil.  Detta garanterar att fodret är av högsta kvalitet och att din hund får den näring den behöver för att trivas. Orijen är vår test vinnare för bästa hundmaten online 2023

NäringsinnehållPer 100 g
Kalorier390 kcal
Råprotein38 g
Råfett 18 g
Råaska8 g
Växtråd5 g
Kalcium 1,4 g
Fosfor1,1 g
2. Carrier Regular
Carrier Regular hundfonder

Carrier Regular är ett köttbaserat, vetefritt helfoder för hundar av alla raser. Carrier tillverkas av råvaror av hög kvalitet för hög smältbarhet och smakrikedom. Ett bra allroundfoder som passar de flesta hundar mycket bra. Låt oss ta en närmare titt på vad som gör Carrier så speciellt.

Fördelarna med Carrier Regular
En av de saker som gör att Carrier sticker ut från andra hundfoder på marknaden är dess ingrediensförteckning. Till skillnad från många kommersiella hundfoder som är fulla av fyllmedel och biprodukter är Carrier tillverkad med endast högkvalitativa, hälsosamma ingredienser.

Ett annat stort försäljningsargument för Carrier är dess vetefria innehåll. Många hundar är allergiska eller intoleranta mot vete, så det kan vara en utmaning att hitta ett foder som inte innehåller vete. Med Carrier kan du vara säker på att din hund kommer att kunna smälta sin mat ordentligt och inte drabbas av några obehagliga biverkningar

Näringsvärde 
Råprotein26%
Råfett & råolja15%
Kolhydrater41%
Växttråd/Fiber2,5%
Vatten9%
Råaska (mineraler)6,5%
Kalcium1,2%
Fosfor1%
Natrium0,35%
Omega 30,29%
Omega 61,84%
FOS0,2%
Rosmarin0,01
3. Royal Canin Medium Adult
Royal canin medium adult

Om du har en medelstor vuxen hund undrar du kanske vilket foderalternativ som är bäst för honom eller henne. Vi är här för att berätta att skräddarsytt torrfoder för medelstora vuxna hundar i åldern 1-7 år är det bästa alternativet! Den här typen av foder främjar ett starkt immunförsvar, en sund matsmältning och en vacker päls.

Fördelarna med Medium Adult Dry Dog Food

Stark immunförsvar
En av fördelarna med att utfodra din hund med Tailor-made torrfoder är att det bidrar till att främja ett starkt immunförsvar. Detta är viktigt eftersom ett starkt immunförsvar hjälper din hund att bekämpa sjukdomar och sjukdomar. Om nu din hund  blir sjuk kommer ett starkt immunförsvar att hjälpa den att återhämta sig snabbare.

NäringsinnehållPer 100 g
Protein25 g
Fett14 g
Växttråd1,5 g
Råaska5,8 g
Omega-30,5 g
DHA0,31 g
Vitamin A1250 IU
Vitamin D380 IU

 

4. Purina Pro Plan
Medium Adult OptiDerma Sensitive Skin Salmon

Om din hund har känslig hud vet du hur viktigt det är att hitta ett foder som inte bara förser den med den näring den behöver, utan också hjälper till att lugna och stärka huden. Det är där Purina Pro Plan kommer in i bilden. Purina Pro Plan är speciellt framtagen för att ge extra näringsstöd för känslig hud och innehåller utvalda proteinkällor och näringsämnen som stärker huden och främjar en frisk och glänsande päls

Fördelar

En utsökt smak som din hund kommer att älska
Bara för att ett foder är bra för din hund betyder det inte att de måste offra smaken. Purina Pro Plan torrfoder för hundar finns i en mängd olika smaker som din hund garanterat kommer att älska, bland annat kyckling, lamm, lax och kalkon. Och eftersom det är tillverkat av ingredienser av hög kvalitet kan du vara säker på att du ger din hund bästa möjliga näring.

NäringsinnehållPer 100 g
Protein29 g 
Fettinnehåll18 g
Råaska7,5 g
Växttråd3 g
Vitamin A3800 IU
Vitamin D3120 IU
Vitamin E 55 IU
Vitamin C 14 mg
Järnsulfat monohydrat27 mg
Kalciumjodat vattenfri0,35 mg
Kopparsulfat pentahydrat5,4 mg
Mangansulfat monohydrat13 mg
Zinksulfat monohydrat45 mg
Natriumselenit0,032 mg
Tokoferol extrakt från vegetabiliska oljor5 mg
5. Allergen Management Plus COD-HY
Allergen Management Plus COD-HY

Det uppskattas att upp till 15 % av hundarna lider av någon form av allergier. Om din hund är en av dem vet du hur svårt det kan vara att hantera deras symtom och hålla dem bekväma. Allergier kan orsaka en rad olika symptom hos hundar, från hudirritation till gastrointestinala besvär. Tack och lov finns det specialfoder som kan hjälpa till att lindra din hunds allergier och ge dem den näring de behöver för att hålla sig friska. Ett sådant foder är COD-HY.

Om din hund lider av allergier eller mag- och tarmproblem vet du hur svårt det kan vara att hitta ett foder som den tål.

Allergen Management Plus COD-HY är ett hypoallergeniskt foder som är särskilt utformat för hundar med dessa sjukdomar. Omega-3- och omega-6-fettsyrorna i fodret hjälper till att minska inflammation och förbättra sårläkningen, medan de höga halterna av A- och E-vitamin stöder en hälsosam hud och päls. Dessutom är fodret lättsmält och skonsamt för hundens mage.

 

NäringsinnehållPer 100 g
Omsättbar energi1517 kJ
Protein (Råprotein)23 g
Fett (Råfett)15 g
Kolhydrater (NFE)41,7 g
Fibrer (Råfibrer)5 g
Kalcium 1,08 g
Fosfor 0,88 g
Natrium 0,28 g
Zink 16,8 mg
Omega-3-fettsyror 2,34 g
EPA 1,13 g
DHA 1,04 g
GLA 0,09 g
Förhållande n-3:n-61:1
Vatten 8,5 g
6. Dog Grain Free Singles Lamb All Breed
Dog Grain Free Singles Lamb All Breed

Monsterhar utvecklat ett foder med lammkött som huvudingrediens och enda proteinkälla. Detta foder är perfekt för hundar som älskar smaken av lamm och behöver ett foder som är spannmålsfritt. I kombination med en riktigt god smak är detta foder perfekt för alla hundar.

Huvudingrediensen: Lamm
Lamm är det perfekta proteinet för hundar som älskar smaken av lamm. Det är ett magert protein som ger alla viktiga aminosyror som din hund behöver för att hålla sig frisk och aktiv. Dessutom är lammkött en utmärkt källa till zink, järn och vitamin B6 och B12.

Monster’s Dog Grain Free Singles Lamb All Breed Food är också spannmålsfritt. Det innebär att det är perfekt för hundar med känslighet eller allergi mot spannmål. Dom har också inkluderat grönsaker och frukter för att ge viktiga näringsämnen och antioxidanterDet här fodret är perfekt för alla hundraser. Oavsett storlek eller ålder kommer din hund att älska smaken av lamm i det här fodret. Och du kommer att älska att veta att de får den näring de behöver för att hålla sig friska och glada.

Näringsinnehållper kg
Vitamin A15000 IU
Vitamin D31500 IU
Vitamin E101 mg
Taurin1000 mg
Järn50 mg
Koppar10 mg
Zink62,5 mg
Mangan10 mg
Jod1,5 mg
Selen0,2 mg

Förvaring för hundmat

När det gäller förvaring av hundmat finns det några saker du måste tänka på. För det första bör du välja en torr och sval plats att förvara maten på. Ett skafferi eller ett skåp fungerar bra för detta. Du vill också se till att maten förvaras i en lufttät behållare – detta hjälper till att hålla den fräsch längre. Slutligen bör du alltid kontrollera utgångsdatumet på maten innan du ger den till din hund. Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att din hunds mat håller sig fräsch och välsmakande.

Beställa hundmat online billigt

Om du vill spara pengar på hundmat är det ett bra alternativ att beställa den online. Du kan inte bara hitta erbjudanden och rabatter, utan du kan också få maten levererad direkt till din dörr. Vi har gjort det enklet för dig, här är allt vad du behöver veta om att beställa hundmat billigt på nätet.Beställa hundmat billigt

Det finns några saker att tänka på när du beställer hundmat online. Först och främst vill du se till att webbplatsen du beställer från är välrenommerad och att den erbjuder ett bra urval av matalternativ det är där vi på djuria.se kommer in vi har gjort urvalet åt dig. Du vill också läsa recensioner för att se vad andra kunder har sagt om sina erfarenheter.

Vilket är bäst färskfoder eller torrfoder?

Om du är hundägare är det troligt att du någon gång har undrat om färsk- eller torrfoder är bäst för din hund. Även om det inte finns något enda svar som är rätt för alla hundar, kommer vi  att dyka ner i för- och nackdelar med båda typerna av foder så att du kan fatta ett välgrundat beslut om vad som är bäst för din pälsbeklädda hund.

Fördelar med färsk hundmat
Den kanske största fördelen med att ge din hund färskfoder är att det i allmänhet är mer näringsrikt än torrfoder. Detta beror på att färskfoder inte har bearbetats och vanligtvis innehåller mer hela, naturliga ingredienser än torrfoder. Dessutom innehåller färskfoder vanligtvis mer vatten, vilket kan vara bra för hundar som inte dricker tillräckligt med vatten på egen hand. Slutligen föredrar många hundar helt enkelt smaken och konsistensen hos färskfoder framför torrfoder.

Nackdelarna med färsk hundmat
En nackdel med färsk hundmat är att den vanligtvis kostar mer än torrfoder och att den inte räcker lika länge. Detta beror på att färskfoder innehåller mer lättförstörbara ingredienser och ofta måste skickas fryst eller kylt, vilket ökar fraktkostnaderna. Dessutom måste färskfoder vanligtvis ges i mindre mängder än torrfoder eftersom det innehåller mer näringsämnen per tugga. Därför kan du behöva köpa färsk hundmat oftare än vad du skulle behöva köpa torrfoder

Fördelar med torrfoder för hundar
Torrfoder har några fördelar jämfört med färskt hundfoder. För det första är det mycket mer hyllstabil än färskfoder, så du behöver inte oroa dig för att det ska bli dåligt om du inte använder allt på en gång. Dessutom är torrfoder vanligtvis billigare än färsk hundmat eftersom det inte innehåller lika många lättförstörbara ingredienser och inte behöver skickas fryst eller kylt. 

Nackdelarna med torrfoder
En potentiell nackdel med torrfoder för hundar är att det inte är lika näringsrikt som färskt foder eftersom det har bearbetats för att förlänga hållbarheten. Dessutom innehåller torrfoder för hundar vanligtvis fler fyllmedel och konstgjorda ingredienser än färskfoder. 

Slutsats:

När det gäller valet mellan färsk och torr hundmat finns det för- och nackdelar med båda alternativen. I slutändan beror det bästa beslutet för din valp på hans individuella behov och preferenser. Om du letar efter ett näringsrikt alternativ som vanligtvis är av högre kvalitet kan färskt hundfoder vara det rätta alternativet. Om du däremot letar efter ett mer prisvärt alternativ som är lätt att förvara och inte förstörs snabbt, kan torrfoder vara det bättre valet. Oavsett vilken typ av foder du väljer, se till att först rådgöra med din veterinär för att se till att det är näringsmässigt komplett och lämpligt för din valps ålder, hälsotillstånd och aktivitetsnivå.

Vad ska man undvika i hundfoder?

När det gäller din hunds mat kanske du inte tror att ingredienserna spelar så stor roll. De är ju trots allt bara hundar, eller hur? Men sanningen är att ingredienserna i din hunds mat kan ha stor inverkan på deras hälsa. Därför är det så viktigt att vara medveten om vad du ska undvika när det gäller din hunds mat.

Spannmål

De flesta hundfoder idag är baserade på spannmål som är rikt på kolhydrater, både i form av stärkelse och fibrer. Även om kolhydrater är en viktig del av all kost, inklusive din hunds, kan för mycket kolhydrater orsaka hälsoproblem som fetma och diabetes. Därför är det bäst att undvika livsmedel som är tunga på spannmål och i stället välja en proteinrik kost till din val.

Fett

Fett är en viktig energikälla för hundar, men för mycket fett kan leda till viktökning och andra hälsoproblem. När du väljer foder till din hund bör du leta efter ett foder som innehåller måttliga mängder fett snarare än överdrivna mängder. Du bör också undvika att ge din hund feta bordsrester eftersom de snabbt kan lägga på sig onödiga kilon.

Animaliska proteinkällor, som nötkött, kyckling och lamm, är vanliga ingredienser i många kommersiellt framställda hundfoder. Även om dessa proteiner är en viktig del av en hälsosam kost för hundar kan de också vara fettrika. Därför är det viktigt att välja ett foder som använder magrare animaliska proteinkällor, till exempel fisk eller kalkon. Du bör också undvika att ge din hund rått kött eftersom det kan innehålla bakterier som kan göra den sjuk.

Precis som bearbetad mat inte är bra för människor är den inte heller bra för hundar. Bearbetad mat innehåller ofta ohälsosamma tillsatser och konserveringsmedel som kan orsaka hälsoproblem på sikt. De kan också vara kaloririka och ha ett lågt innehåll av näringsämnen. När du handlar mat till din hund ska du alltid välja ett naturligt, obearbetat alternativ.