Smådjursförsäkring

Djurförsäkringar för smådjur, hitta bästa smådjursförsäkringen för ditt djur med vår hälp.

smådjursförsäkring

Kanin, Hamster, Marsvin, Chinchilla, Ekorre, Råtta ,Degu, Fågel, Get, Får, Minigris och många fler.

Vi har samlat alla större svenska försäkringsbolag på ett ställe, så det är enkelt och snabbt att jämföra priser eller läsa mer om vad som gör varje Plan unik innan du tecknar någon försäkring.”

Varför behövs en smådjursförsäkring?

Du kanske undrar varför det är viktigt med en smådjurförsäkring. Den främsta anledningen till att detta skydd är vettigt för dina lurviga vännner har att göra med den höga kostnaden för veterinärvård, som lätt kan överstiga 10 000kr och mer i vissa fall! Det skyddar inte bara dem om något skulle falla på dem, utan ger också sinnesfrid i vetskapen om att du också är omhändertagen om något skulle hända medan de är ute och får sina egna behov tillgodosedda

Den bästa smådjursförsäkringen

Det finns många försäkringsalternativ för husdjur och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst för ditt husdjur. Några faktorer att tänka på när du väljer smådjurförsäkringar är t.ex. täckningsgränser, självrisker och ersättningsnivåer. Det är också viktigt att se till att försäkringen täcker redan existerande sjukdomar och rutinvård.

 

lassie djurförsäkring

Lassie

5/5
Vårt betyg9.5 poäng av 10
Maxersättning150 000 kr
Självrisk rörlig15 – 25 %
Självrisk fast0 – 3500 kr (365 dagar)
RabattUpp till 250 kr/år
ica djurförsäkringar

ICA Försäkring

5/5
Vårt betyg9.5 poäng av 10
Maxersättning60 000 kr
Självrisk rörlig15 – 25 %
Självrisk fast2000-3000 kr (130 dagar)
RabattICA Bonus

Vem kan teckna en smådjursförsäkring?

Nästan vem som helst kan teckna en smådjurförsäkring, men det finns vissa villkor som måste uppfyllas. De flesta försäkringar kräver till exempel att djuret är minst åtta veckor gammalt innan försäkringen börjar gälla. Dessutom är vissa typer av djur inte berättigade till försäkringsskydd, till exempel reptiler eller fåglar. Vissa försäkringsbolag har också åldersgränser för täckningen, så det är viktigt att kontrollera med bolaget i förväg. premierna varierar beroende på typ av husdjur, dess ålder och var du bor. Men i allmänhet är en smådjurförsäkring ett bra sätt att hjälpa till att kompensera kostnaden för oväntade veterinärräkningar. Så oavsett om du har en hund, katt, kanin eller annan typ av husdjur, se till att fråga ditt försäkringsbolag om smådjurförsäkringar.

Vilka smådjur kan man försäkra med en smådjursförsäkring?

Smådjur som fåglar, marsvin och kaniner är bara några av de många typer som kan försäkras med en smådjursförsäkring..

Vad menas med ett smådjur?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan, eftersom begreppet ”små djur” kan betyda olika saker för olika personer.För vissa kan smådjur innefatta gnagare, kaniner och illrar. Andra anser att reptiler och amfibier är smådjur. I allmänhet är små djur vanligtvis sådana som lätt och säkert kan hanteras av människor.Även om det inte finns någon enhetlig definition av små djur, anses de vanligtvis vara:

Kanin:Kanin smådjur

Om du letar efter ett husdjur som kommer att älska och ta hand om alla dina behov så behöver du inte leta längre än till den gosiga kaninen. De är perfekta som smådjur med barn eller för dem som vill ha en lättsam följeslagare i sitt hem! Eftersom många människor väljer att hålla dem lösa nuförtiden, men naturligtvis under uppsikt, har det aldrig funnits mer kompatibilitet mellan människor och kaniner än nu –

Marsvin:

Marsvinet är ett av de vänligaste och mest sociala smådjuren du kan ha i ditt hem. De älskar att släppas ut en gång om dagen för att leka utanför sin bur, även om du alltid bör vara uppmärksam på vart de går eftersom den här lilla killen kan gå vilse väldigt lätt!

Hamster:

Hamstrar är en pälsig liten boll av lycka, eller hur? Att äga sin egen hamster är ofta en spännande dröm som går i uppfyllelse! För att både du och djuret ska ha roligt tillsammans är det verkligen viktigt att ta hand om dem ordentligt så att de kan trivas hela livet.

Sködpadda:sködpadda smådjursförsäkring

Med en livslängd på upp till 60 år är sköldpaddan en utmärkt kandidat för långvariga djurvänner. De finns i alla olika former och storlekar; Medelhavssköldpaddor tenderar att vara små medan turkiska sköldpaddor kan bli stora med massiva skal!Under de senaste åren har det funnits ett ganska stort intresse för sköldpaddor många vill ha något levande djur som följeslagare – men hur bestämmer man sig mellan olika typer? Ett övervägande kan bero på vilken storlek de behöver: Om det bara är en enda liten kille eller sex kilo varierar beroende på miljöförhållandena (t.ex. temperaturen). Så innan du bestämmer dig låter du dig själv gå på djupet och lära dig mer om varje specifik arts krav

Illrar:

Den lilla illern är ett socialt och intelligent djur som trivs med mycket stimulans. De njuter ofta av sällskap, andra illrar såväl som människor – men även hundar och katter! Var dock försiktig med fåglar eller kaniner, eftersom dessa varelser kan bli ett välsmakande byte om de inte nöjer sig med att bara leka runt. Var alltid uppmärksam på var du lämnar din iller när den är ensam hemma. De är aktiva, nyfikna djur och kan klämma sig in i luckor som verkar mikroskopiska för människor! De tycker också om att leka i små utrymmen- mellan möbler och inuti skåp är ett ställe där de letar efter roliga platser; låt dem inte fastna där för då verkar allt hopp vara förlorat!!!

smådjur kaniner