vad äter katter förutom kattmat?

Katter är obligatoriska köttätare, vilket innebär att deras kroppar är utformade för att smälta och använda endast animaliska proteiner. Så även om du ger din katt en kommersiell diet av hög kvalitet kan han eller hon fortfarande ha nytta av att äta färskt kött då och då.

Det är naturligtvis inte alla katter som är intresserade av att äta något annat än deras vanliga foder. Om din katt vänder på näsan åt något annat än kattmat ska du inte tvinga fram det. Se bara till att du ger din katt en näringsmässigt komplett och balanserad kost för att hålla din katt frisk och lycklig.

Även om många människor begränsas av sin oro över att ge katterna livsmedelstillsatser finns det ingen anledning till oro. Din kattkan njuta av en mängd olika hälsosamma livsmedel som kommer från naturliga källor som frukt och grönsaker eller magert kött som kycklinghjärtan och kycklingnjurar utöver nyfångade fiskfiléer  – allt utan några negativa biverkningar! För de tillfällen då du vill ha något mer spännande än vanlig kattmat: prova att koka några ägg på toppen och skär dem sedan i halvor innan du serverar dem; det får frukosten att smaka ännu bättre (om vi säger det själva).Vi vill alla att vår katt ska få den bästa kattmaten.

Vad äter katter om de själva får bestämma?

Katter är köttätare och deras naturliga kost består av små bytesdjur som gnagare, fåglar och kaniner. Katter äter dock en mängd andra saker om de får välja själva, inklusive växter, insekter och till och med andra små djur. Vissa katter är mycket kräsna och vill bara äta vissa typer av mat, medan andra äter allt de kan få tag på.